top of page

werkwijze

Onze stalen deuren worden altijd volledig op maat en in de eigen werkplaats gemaakt.
Uitvoering
Als eerste is het van belang te bepalen of een kozijn in een binnen of buitensituatie wordt geplaatst. Een binnendeur heeft namelijk een andere afwerking dan een buitenpui. Buiten maken we voornamelijk gebruik van geïsoleerde profielen, maar bij een binnenruimte kiezen we voor HOP, strip of hoeklijn.
Model
Daarna de keuze voor het model. Wordt het een schuifdeur, een taatsdeur of een draaideur in een stalen kozijn. Heeft de pui ook zij- en/of bovenlichten. Wordt het een enkele deur of een dubbele deur. Heeft u een tekening/foto of schets vanhet model wat u in gedachten heeft, dan ontvangen wij deze graag.
Vlakverdeling
Wordt de ruit 1 groot vlak, of wordt de deur verdeeld in kleinere ruiten? De prijs is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid roedes. Hoe meer vlakken, des te meer werk er in de deur zit en des te hoger de prijs.
Hang en sluitwerk
Afhankelijk van de keuze van het model, wordt ook het hang- en sluitwerk bepaald. Een draaideur krijgt laspaumelle en een rolslot, of een cilinderslot met klink, maar een taatsdeur krijgt een pivoterend systeem in de vloer of in de deur. 
Afwerking
In een natte ruimte kiezen we voor schooperen en daarna poedercoaten. Bij binnentoepassing is dat niet nodig. Wel kun je kiezen voor een matte of zijdeglans coating, een structuur lak of gladde afwerking.
Glas
Bij binnendeuren gebruiken wij standaard 3.3.1 veiligheidsglas. Dit kunnen we afwerken met glaslatten of renoseal (imitatie stopverf). In een buitenpui hebben we de keuze uit diverse diktes isolatieglas.
OFFERTE
U kunt een mailtje sturen met uw aanvraag. Hierboven staan een aantal elementen die van belang zijn om de offerte samen te kunnen stellen. Heeft u een tekening, foto of schets? Lever deze dan ook meteen mee aan.
Ook mag u telefonisch (+31 (0)183 50 98 94 ) contact zoeken, dan nemen we de vele mogelijkheden en uw wensen meteen met u door.
INMETEN
Voorafgaand aan het inmeten dient u of de aannemer ervoor te zorgen dat het plafond, de muren en grond, waar tegenaan gemeten dient te worden, gereed is, inclusief eventuele afwerking/koven/bandrasters etc. Eventuele aanwezige vloerverwarming dient op voorhand te worden doorgegeven.
 
TEKENEN
Nadat alle details en maten zijn doorgenomen, wordt een technische tekening gemaakt en toegestuurd ter controle. 
Zodra de tekeningen definitief akkoord zijn, zullen de deuren in productie gaan.
Wijzigingen zijn vanaf dat moment niet meer kosteloos mogelijk.
PRODUCEREN
In onze eigen werkplaats worden de puien en/of deuren geproduceerd en voorzien van de juiste afwerking zoals poedercoating en het glas.
MONTEREN
Op de afgesproken datum komen wij de puien/deuren monteren. Het is belangrijk dat we de locatie goed kunnen bereiken en bij aanvang kunnen starten met de montage. Bouwkundige (afwerkings)werkzaamheden, schilderwerk, kitwerk rondom buitenzijde van de pui of het kozijn, vallen buiten onze werkzaamheden. Wel zorgen we ervoor dat de deur netjes wordt opgeleverd en achter gelaten. Het kitwerk moet na het plaatsen nog ongeveer 24 uur drogen. De volgende dag kunt u de ramen zemen en de laatste kitresten van de ruit verwijderen. 
Offerte aanvragen?

Bedankt voor je interesse!

bottom of page